Vacature HTS Werktuigbouw

Om onze ambities te kunnen verwezenlijken zijn wij regelmatig op zoek naar E/W Engineers. Voor een HTS-er W hebben wij een mooie afstudeeropdracht in het kader van energiebesparingen met diverse luchtbehandelingskasten voor utiliteitsgebouwen.

Voor informatie ga naar onze contactpagina.

Vacature MBO Elektrotechniek

Om onze ambities te kunnen verwezenlijken zijn wij regelmatig op zoek naar MBO-ers met een elektrotechnische achtergrond die via ons bureau zich verder willen ontwikkelen.

Wij zijn regelmatig op zoek naar medewerkers voor ontwerpwerkzaamheden t.b.v. elektrische installaties, berekeningen kunnen maken aan verlichtingsplannen, verdeelinrichtingen kunnen ontwerpen en zich verder willen ontwikkelen naar een HBO-niveau via ons advies- en ingenieursbureau.

 

Ecodesign Verordening Energie related Products (ErP)

De Europese regelgeving dwingt ons tot verdere energiebesparingen.

De richtlijn 2009/125/EG (Ecodesign) bevat richtlijnen waaraan elektrische apparatuur dient te voldoen en waarmee het ecologisch ontwerp van apparatuur gestimuleerd wordt.

Deze richtlijnen zijn nader uitgewerkt in specifieke ErP (Energy related Products) verordeningen:

 • Verordening 640/2011 beschrijft de minimumeisen voor elektromotoren
 • Verordening 327/2011 beschrijft de minimumeisen voor ventilatoren
 • Verordening 1253/2014 beschrijft de minimumeisen voor ventilatie-units en luchtbehandelingsapparatuur.

Dit betekent voor de verordening 327/2011 dat motoren vanaf 125W vanaf 1 januari 2015 dienen te voldoen aan strenge energie efficiency eisen IE3 of IE2 met een frequentieomvormer. Het gevolg is dat bij een defect van bijvoorbeeld een ventilatormotor de gehele motor vervangen dient te worden en het bestaand type niet meer geleverd mag worden. Het gevolg is een grote renovatie van bijvoorbeeld de luchtbehandelingskast.

Dit betekent voor de verordening 1253/2011 dat ventilatie en luchtbehandelingskasten vanaf 1 januari 2016 dienen te voldoen aan een maximaal energieverbruik in kWh/m3/s. Het gevolg is dat luchtbehandelingskasten groter dienen te worden. Specifiek bij vervanging vraag dit maatwerk en per 1 januari 2018 worden deze eisen verder aangescherpt.

Vraag ons naar de details en wat dat voor u betekent. Uw adviseur kan u aan maatwerkoplossingen helpen. 

EPA-U Volvo Van Kuijk Hoorn

In opdracht van de heer Van Kuijk hebben wij de showroom van de VOLVO garage te Hoorn mogen voorzien van een energielabel. De eigenaar heeft in deze garage veel aandacht besteed aan de duurzaamheid en veel LED-verlichting aangebracht in zowel de werkplaats als de showroom. Het verrassende resultaat is een energielabel A geworden.

Ook benieuwd hoe u uw bedrijfspand veel energiezuiniger kunt maken? Neem contact met ons op voor een adviesgesprek naar de mogelijkheden.

Ons nieuwe kantoor

2016 is een belangrijk jaar voor ons. Om onze groeiambitie te kunnen realiseren zijn wij verhuisd naar de Robijnstraat 8a, 1812 RB Alkmaar.

Nieuwe Kantoor - Kei-Advies

Ervaringen

 • Stadhuis Zaanstad, van John Bakkum, Hoofd Facilitaire Dienst, Gemeente Zaanstad

  Technische kennis gepaard aan een hoge mate van flexibiliteit heeft geleidt tot een perfecte samenwerking om te komen tot een goede inrichting en beheersing van technische installaties die in een gebouw van 22.000m2bvo aanwezig zijn zoals E&W, Beveiliging, Sprinkler, Blusgas etc. Deze goede samenwerking en het vertrouwen wat daaruit ontstaan is heeft vanuit het project "oplevering stadhuis" geleidt tot contractvorming voor advisering en ondersteuning van de facilitaire dienst.
 • Nationale Politie, Eenheid Den Haag, de heer R.D. Eilbracht Projectleider Huisvesting

  KEI-adviseurs is een prima partner in de samenwerking bij de uitvoering van diverse projecten, zoals bv renovatie of nieuwbouw. Zij hebben bewezen alle vakmanschap en kennis in huis te hebben om goede ontwerpen voor de technische installaties te maken welke voldoen aan de geldende voorschriften en regelgeving. Wij zijn altijd erg tevreden omtrent de kwaliteit en functionaliteit van de ontwerpen en kijken terug op de succesvolle met KEI-adviseur
 • Reed Business, Els van Driel, General Manager Docentenpool

  Mark is a fine teacher who is eager to perform in the best way possible for the participants to the training.
 • Marianne van Meel, projectleider opleidingen van AvansPlus te Breda

  Avans+ biedt praktijkgericht onderwijs aan; Mark heeft niet alleen in inhoudelijk technische kennis maar daarnaast heel veel praktijkervaring. Mark is dus in staat de lesstof op en interessante en praktijkgerichte wijze aan te bieden. Dit wordt door onze klanten goed gewaardeerd. Daarnaast komt hij zijn afspraken na en hij heeft een flexibele instelling, wat wij erg waarderen maar ook noodzakelijk achten. Mark, denkt constructief mee over de optimalisering van ons lesprogramma. De samenwerking met Mark Bakker ervaar ik dus als bijzonder plezierig.
 • Hollander Techniek, Herman Kolkman, manager bedrijfsbureau utiliteit

  Geleverd bestek Zwembad Zaangolf:
  “Het project starten wij met het toetsen van de ontvangen documenten; wij kijken naar de bouwtechniek, constructie en installatietechniek alsmede naar brandveiligheid en bouwfysica.
  Wij zien in dat de opdrachtgever met zijn adviseurs immers heel bewust bepaalde ontwerpkeuzes heeft gemaakt. Met u als opdrachtgever zijn opmerkingen kansen en risico’s al zo veel
  mogelijk besproken. Onze conclusie is dat er op dit moment een mooi, maakbaar en weloverwogen ontwerp op tafel ligt.”

KEI Advies bv

 • Klimaat Energie Installatie
  advies- en ingenieursbureau
  Robijnstraat 8a
  1812 RB Alkmaar
 • 06-46685557

Neem contact op

De Geschillencommissie  Komo Install  Bodem Energie  TVVL  Building Label  Duurzaam Bouwloket